Contact ?!

Mijn dieren houden regelmatig een “vergadering”. Ze gaan dan zo liggen dat het lijkt of er allerlei diepliggende afspraken worden gemaakt, waar ik dan vol verwondering naar kijk.

Soms liggen ze allen in een bepaalde richting, en vaak liggen ze net tegen elkaar aan, ik benoem het ook wel als contact liggen. Het is een niet opdringerige, subtiele manier van elkaar net raken en zo verbonden met elkaar zijn.

Op de foto kun je precies zien wat ik bedoel. Het is geen toeval dat ze zo gaan liggen, ook geen gebrek aan ruimte 😉. Ze kiezen ervoor en bespreken hiermee hun onderliggende relatie. Dit gebeurt op een manier waar wij slechts naar kunnen “raden”.

Als wij dieren in de opvang hebben zie ik vaak dat elk dier zijn eigen moment kiest voor een vorm van contact liggen. Het is vaak heel subtiel en soms ook overduidelijk. Maar gaat altijd gepaard met rust en vertrouwen. Evelieke, de Noorse Boskat doet dit vaak door haar staart als een dekentje over het opvang dier te leggen.

Ik vind het een van de mooiste manieren waarop dieren met elkaar kunnen communiceren ongeacht het diersoort. Stiekem ook wel een beetje jaloers op deze prachtige manier van “vergaderen”. 😉😊

Eén gedachte over “Contact ?!”

  1. Prachtig stukje en zo herkenbaar . Onze 3 honden liggen ook zo bij elkaar en ik zeg dan altijd hebben jullie overleg dus dit herken ik zo en vind de verbinding tussen de dieren zo bijzonder . Ook al 1 van de roedel bv naar de dierenarts moet en de rest ligt dan uren bij de deur te wachten tot de roedel weer compleet is

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s