Bijt ie??? Ja, zeg ik…..

Vandaag moest ik naar de tandarts voor controle. Anoki gaat zoals altijd mee.

Er was een nieuwe tandarts en nieuwe assistente. De assistente raakt niet uitgepraat over hoe mooi ze Anoki vind en bekijkt hem, wanneer hij gaat liggen aan het einde van de behandelstoel.

Tijdens mijn controle verteld de tandarts dat zijn moeder hulphonden opleid. De assistente zit vol vragen die ze ook aan mij stelt, voornamelijk omdat ze nog nooit een schotse herder als hulphond heeft gezien. Maar met je mond open, in een tandartsstoel is het lastig antwoorden. Tussendoor leg ik snel uit dat wij teamtraining hebben gedaan en daarom mijn eigen hond en ras kon uitzoeken.

Als de controle klaar is vraagt de assistente hoe Anoki heet en loopt naar hem toe. Anoki kijkt meteen met een vragende blik naar mij.

De assistente steekt haar hand uit om hem te aaien en vraagt aan mij, bijt ie, als ik dichterbij kom? Ik kan het niet laten en zeg JA, wel met een hele grote lach op mijn gezicht. De tandarts schiet in de lach en de assistente trekt geschrokken haar hand terug en loopt een paar stappen terug.

Ik leg haar vervolgens rustig uit, dat hij dus niet bijt, maar dat ze hem niet mag aaien en het beter is als ze ook niet tegen hem praat. Dat ze hem afleid als ze dat doet, want dan moet Anoki ook op haar letten en zijn taak is om op mij te letten. Oooooohhhh, zegt ze daarom kijkt hij steeds naar jou! Sorry, roept ze ik wist het niet.

Geeft niet, zeg ik, een leermomentje, nu weet je waarom je een hulphond niet mag afleiden, en ik geef de tandarts een knipoog die het gesprek met een glimlach heeft gevolgd.

Ik krijg heel vaak dezelfde vragen over Anoki en op zich vind ik dat niet erg, maar soms ook wel omdat ik voor iets anders kom dan voorlichting geven over mijn hulphond.

Maar ik leg het meestal graag uit, zeker als ik merk dat er oprechte interesse is, vaak is de uitleg met een beetje humor erbij, zoals vandaag. Zo houd ik het voor mezelf ook leuk. 😂

2 gedachten over “Bijt ie??? Ja, zeg ik…..”

  1. Bedankt voor het delen. Zo herkenbaar weer! Ik vind het uitleggen ook dubbel. Meestal is het leuk maar op minder goede dagen kost het me zoveel energie waar ik dan toch al te weinig van heb. Of als de een na de ander je aanspreekt. Een uur in de winkel en dan nog nauwelijk boodschappen in je mandje hebben omdat iedereen interesse toont in je hulphond. Wel mooi maar soms ook echt een aanslag op mijn energie niveau… Bij de tandarts of met bloed laten prikken vind ik het wel fijn, dan leidt het me af van waar ik eigenlijk voor kom😉

    Geliked door 1 persoon

  2. Zo bijzonder maar voor mij vooral ontzettend herkenbaar wat je schrijft omdat Willy een Podenco is die je bijna ook niet zit als hulphond krijg ik ook zo vaak vragen en dan ook de opmerking bijt hij nee hij bijt niet maar vind het niet prettig als hij tijdens het werk word aangehaald .Merk toch wel dat bij de meeste mensen de vragen echt uit belangstelling zijn maar soms vind ik het weleens te

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s